Skip to content

Planinarska tura Klek

Hiking is the answer, who cares what the question is

39€ po osobi

3-50

3 sata

08:00

srednje teška

svakodnevno

INFORMACIJE O TURI

Planina Klek koljevka je hrvatskog planinarstva i alpinizma. Div koji spava, kako ga još zovu, pružit će Vam jedinstven pogled na ogulinski kraj, te planine Bjelolasicu, Risnjak, Svetu Geru i Medvednicu. Planinarska tura započinje u selu Bjelsko do kojeg se vozimo okvirno sat vremena. U samom početku planinarska staza je više polegnuta te se postepeno uspinje kroz bukovu šumu. Na nadmorskoj visini od 1000 metara nalazi se planinarski dom Klek gdje radimo kratku pauzu. Podno vršne stijene staza se nastavlja strmim terenom, a ojačana je užadi i čeličnim sajlama. Na putu do 1173 metara visokog vrha prelazimo ukupno 547 metara visinske razlike, uz prosječni nagib od 24%, a ukupna duljina staze je 2,9 kilometara. Uspon traje okvirno sat i pol, ovisno o tempu pojedine grupe. Na vrhu Kleka napravit ćemo pauzu za fotografiranje i uživanje u pogledu. Slijedi silazak i povratak u Karlovac.

Ponuda uključuje vođenu planinarsku turu uz licenciranog vodiča s iskustvom, transfer do startne pozicije i osiguranje od nezgode. Broj vodiča ovisi o veličini grupe. 

Za sudjelovanje u Planinarskoj turi Klek potrebna je minimalna fizička spremnost, a u turi mogu sudjelovati djeca od navršenih 6 godina u pratnji odgovorne osobe. Od osobne opreme potrebno je ponijeti udobne gojzerice, rezervnu odjeću, kapu ili šešir, udobnu sportsku odjeću, kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, sunčane naočale, po želji hranu i piće za osobne potrebe. 

KAMAT Adventure Travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari. Sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima pravo i obvezu odbiti ukrcavanje na čamac osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. U tom slučaju povrat uplaćenih sredstava nije moguć.

Organizator ima pravo otkazati aktivnost u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. 

RASPORED:

08:00 Sastanak na mjestu polaska – parkiralište hotela Korana Srakovčić

08:15 Polazak prema Ogulinu

09:30 Priprema, instrukcije i start izleta

14:00 Povratak u Karlovac

15:00 Završetak izleta

CIJENA:

Cijena izleta po osobi iznosi 39 €

Cijena izleta za djecu do 15 godina starosti iznosi 35 €

Za grupe od 15 i više sudionika cijena izleta je na upit. 

Način plaćanja: gotovinski na licu mjesta ili uplatom na bankovni račun agencije.

LOKACIJA:

Sudionici izleta okupljaju se na parkiralištu hotela Korana Srakovčić otkuda vršimo transfer do polazišne točke planinarske ture u mjestu Bjelsko kraj Ogulina. Izlet završava iskrcavanjem kraj spomenutog hotela. 

GALERIJA:

Pošalji upit: