Skip to content

Kajak tura Karlovac

Water provides the most profound shortcut to happiness out there

39€ po osobi

4-50

3 sata

10:00

lagano

1.5.-1.10.

INFORMACIJE O TURI

Četiri rijeke simbol su Karlovca, a naša kajak tura pružit će Vam jedinstven doživljaj grada i ovih zelenih ljepotica. Kajak tura Karlovac započinje na rijeci Mrežnici u Mrzlom Polju gdje će Vas naši vodiči upoznati s opremom. Nakon sigurnosnih uputa, demonstracije veslanja i upravljanja čamcem, započinjemo jedanaest kilometara dugu turu s veslanjem kroz malu urbanu džunglu, netaknutu prirodu, nekolicinu malih brzaca i miran krajolik. Gotovo čitava tura prolazi kroz naseljena mjesta iako krajolik to ne da naslutiti. Na jednoj od ada radimo pauzu za odmor i kupanje po želji. Veslajući preko turanjskog slapa ulazimo u donji tok rijeke Korane, a naš stručni tim uputiti će Vas kako na najsigurniji način preveslati slap. Veslajući dalje vijugavim tokom Korane dolazimo na glavno gradsko kupalište Foginovo, prelazimo preko koranskog slapa gdje ujedno i završava izlet.  

Ponuda uključuje vođenu kajak turu uz licenciranog vodiča-skipera s iskustvom, opremu za kajakarenje, transfer do startne pozicije i osiguranje od nezgode. Za kajak turu koristimo RTM kajake za dvije i tri osobe, a u kajacima su i nepropusne vreće ili bačve za pohranu mobilnih uređaja, foto aparata i slično. Svaki sudionik opremljen je veslom i sigurnosnim prslukom za plivanje. Broj vodiča ovisi o veličini grupe. 

Za sudjelovanje u Kajak turi Karlovac nije potrebno veslačko iskustvo, a u turi mogu sudjelovati djeca od navršenih 6 godina u pratnji odgovorne osobe. Od osobne opreme potrebno je ponijeti kupaći kostim, rezervnu odjeću i obuću, ručnik, sandale ili tenisice za vodu, kapu ili šešir, kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, sunčane naočale, po želji hranu i piće za osobne potrebe. 

KAMAT Adventure Travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari. Sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima pravo i obvezu odbiti ukrcavanje na čamac osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. U tom slučaju povrat uplaćenih sredstava nije moguć.

Organizator ima pravo otkazati aktivnost u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. 

RASPORED:

10:00 Sastanak na mjestu polaska – parkiralište hotela Korana Srakovčić

10:15 Upoznavanje s izletom i odlazak na startnu poziciju

10:30 Priprema, instrukcije i start izleta

14:00 Završetak izleta

CIJENA:

Cijena izleta po osobi iznosi 39€

Cijena izleta za djecu do 15 godina starosti iznosi 35€

Za grupe od 15 i više sudionika cijena izleta je na upit. 

Način plaćanja: gotovinski na licu mjesta ili uplatom na bankovni račun agencije.

LOKACIJA:

Sudionici izleta okupljaju se na parkiralištu hotela Korana Srakovčić otkuda vršimo transfer do polazišne točke kajak ture u Mrzlom Polju na rijeci Mrežnici. Izlet završava iskrcavanjem podno spomenutog hotela. 

GALERIJA:

Pošalji upit: