Skip to content

Planinarski izlet Golica

35€ po osobi

8-16

5 sati

06:00

srednje teško

7.5.2023.

INFORMACIJE O TURI

Golica (1835 mnv) se nalazi u Sloveniji sjeverno od mjesta Jesenice na samoj granici s Austrijom. Sam vrh travnata je zaravan s koje se pruža prekrasan pogled na greben Karavanki, Korušku, austrijske Julijske Aple u daljini i središnji dio Julijskih Alpi s Triglavom. Uspon na Golicu najatraktivniji je tijekom svibnja kada cvjetaju narcisi i pretvaraju obronke planine u pravu bajku. Planinarski izlet kreće iz Karlovca gdje se sastajemo u 6:00 sati na autobusnoj stranici kraj zgrade suda. Vozimo se okvirno tri sata s usputnim stajanjem do mjesta Planina pod Golico gdje započinje uspon na Golicu. Prvi dio uspona prolazi širokom stazom koja se postepeno uspinje kroz mješovitu šumu bukve i smreke nakon čega izlazimo na travnati proplanak. Stazom nastavljamo prema Koči na Golici, te strmim travnjakom prema grebenu i samom vrhu. Uspon traje okvirno dva i pol sata, a duljina pauze ovisit će o vremenskim uvjetima. Ukupno svladavamo 850 metara visinske razlike.

Ponuda uključuje vođenu planinarsku turu na Golicu (SI) uz licenciranog vodiča s iskustvom, transfer do startne pozicije i osiguranje od nezgode. Broj vodiča ovisi o veličini grupe.

Za sudjelovanje u planinarskom izletu potrebna je minimalna fizička spremnost, a mogu sudjelovati i djeca od navršenih 6 godina u pratnji odgovorne osobe ukoliko je dijete fizički spremno. Od osobne opreme potrebno je ponijeti udobnu planinarsku odjeću (obući se slojevito), gojzerice, udoban ruksak, kapu ili šešir, kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, sunčane naočale, po potrebi planinarske štapove, hranu i piće za osobne potrebe (obavezno uzeti dovoljnu količinu tekućine, preporučujemo minimalno dvije litre po osobi).

KAMAT Adventure Travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari. Sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Vodič ima pravo i obvezu odbiti sudjelovanje u turi osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. U tom slučaju povrat uplaćenih sredstava nije moguć.

Organizator ima pravo otkazati aktivnost u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Raspored:

06:00 Sastanak na mjestu polaska – autobusna stanica kraj zgrade suda u Karlovcu

10:00 Dolazak na startnu poziciju i start uspona

13:00 Predviđeno vrijeme silaska

16:00 Povratak u Karlovac

*Raspored ovisi o uvjetima na cesti, te o vremenskim uvjetima na planini i podložan je promjenama.

Cijena:

Cijena izleta po osobi iznosi 35€/263,70 HRK prema fiksnom tečaju konverzije 1€=7,53450

Način plaćanja: gotovinski na licu mjesta ili uplatom na bankovni račun agencije.

Lokacija:

Sudionici izleta okupljaju se na autobusnoj stanici kraj zgrade suda u Karlovcu.   

GALERIJA:

Pošalji upit: