Skip to content

Noćna kajak tura Karlovac

15€

25

2 sata

21:00

lagano

Subota 12.08.2023.

INFORMACIJE O TURI

 

Zvijezde padalice, kiša meteora ili poznatije kao Suze sv. Lovre, perzeidi su meteorski roj kojeg na nebu zapažamo od 25. srpnja do 20. kolovoza, s najvećom učestalošću 12. kolovoza kada se pojavljuje i do 80 meteora na sat.  Ljubitelji astronomije i avanturizma ove godine će po prvi puta imati priliku sudjelovati u našoj noćnoj kajak turi i promatrati kišu meteora veslajući Koranom.

Noćna kajak tura Karlovac započinje na ušću rijeke Mrežnice u Koranu gdje će Vas vodiči upoznati s opremom. Nakon sigurnosnih uputa i demonstracije veslanja započinjemo pet kilometara dugu turu laganim veslanjem vijugavim tokom rijeke Korane i uživanjem u promatranju zvijezda padalica.

Ponuda uključuje vođenu kajak turu uz licenciranog vodiča-skipera s iskustvom, opremu za kajakarenje, transfer do startne pozicije i osiguranje od nezgode. Za kajak turu koristimo RTM kajake za dvije i tri osobe, a u kajacima su i nepropusne vreće ili bačve za pohranu mobilnih uređaja, foto aparata i slično. Svaki sudionik opremljen je veslom i sigurnosnim prslukom za plivanje. Broj vodiča ovisi o veličini grupe.

Za sudjelovanje u Kajak turi Karlovac nije potrebno veslačko iskustvo, a u turi mogu sudjelovati djeca od navršenih 6 godina u pratnji odgovorne osobe. Od osobne opreme potrebno je ponijeti kupaći kostim, rezervnu odjeću i obuću, ručnik, sandale ili tenisice za vodu, zaštitu od komaraca, po želji hranu i piće za osobne potrebe.

KAMAT Adventure Travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari. Sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima pravo i obvezu odbiti ukrcavanje na čamac osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. U tom slučaju povrat uplaćenih sredstava nije moguć.

Organizator ima pravo otkazati aktivnost u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

 

Raspored:

SUBOTA, 12.08.2023.

21:00 Sastanak na poligonu kraj Aquatike
 
21:15 Upoznavanje s izletom i odlazak na startnu poziciju
 
21:30 Priprema, instrukcije i start izleta
 
23:00 Završetak izleta

Cijena:

Cijena izleta po osobi iznosi 15€/113,02 HRK prema fiksnom tečaju konverzije 1€=7,53450

Način plaćanja: gotovinski na licu mjesta ili uplatom na bankovni račun agencije.

 

Lokacija:

Sudionici izleta okupljaju se na parkiralištu ispred Aquatike otkuda vršimo transfer do polazišne točke kajak ture na ušću Mrežnice u Koranu. Izlet završava iskrcavanjem na gradskom kupalištu Foginovo.

 

GALERIJA:

Pošalji upit: