Skip to content

Promotivna Kajak tura Karlovac 09.06.2024.

Besplatno

Broj mjesta je ograničen

3 sata

10:00 i 15:00

lagano

09.06.2024.

INFORMACIJE O TURI

 

Četiri rijeke simbol su Karlovca, a naša kajak tura pružit će Vam jedinstven doživljaj grada i ovih zelenih ljepotica. Kajak tura Karlovac započinje na rijeci Mrežnici u Mrzlom Polju gdje će Vas naši vodiči upoznati s opremom. Nakon sigurnosnih uputa, demonstracije veslanja i upravljanja čamcem, započinjemo jedanaest kilometara dugu turu s veslanjem kroz malu urbanu džunglu, netaknutu prirodu, nekolicinu malih brzaca i miran krajolik. Gotovo čitava tura prolazi kroz naseljena mjesta iako krajolik to ne da naslutiti. Na jednoj od ada radimo pauzu za odmor i kupanje po želji. Veslajući preko turanjskog slapa ulazimo u donji tok rijeke Korane, a naš stručni tim uputiti će Vas kako na najsigurniji način preveslati slap. Veslajući dalje vijugavim tokom Korane dolazimo na glavno gradsko kupalište Foginovo, prelazimo preko koranskog slapa gdje ujedno i završava izlet. 

Za kajak turu koristimo RTM kajake za dvije i tri osobe, a u kajacima su i nepropusne vreće ili bačve za pohranu mobilnih uređaja, foto aparata i slično. Svaki sudionik opremljen je veslom i sigurnosnim prslukom za plivanje.

Za sudjelovanje u Kajak turi Karlovac nije potrebno veslačko iskustvo, a u turi mogu sudjelovati djeca od navršenih 6 godina u pratnji odgovorne osobe. Od osobne opreme potrebno je ponijeti kupaći kostim, rezervnu odjeću i obuću, ručnik, sandale ili tenisice za vodu, kapu ili šešir, kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, sunčane naočale, po želji hranu i piće za osobne potrebe.

KAMAT Adventure Travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari. Sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima pravo i obvezu odbiti ukrcavanje na čamac osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. U tom slučaju povrat uplaćenih sredstava nije moguć.

Organizator ima pravo otkazati aktivnost u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Tura će se održati u dva termina, 10:00 i 15:00 sati, a prijava je obavezna putem e-maila info@kamatadventure.com.

 

Raspored:

 

10:00/15:00 Sastanak na mjestu polaska – parkiralište hotela Korana Srakovčić

10:15/15:15 Upoznavanje s izletom i odlazak na startnu poziciju

10:30/15:30 Priprema, instrukcije i start izleta

14:00/19:00 Završetak izleta

 

Cijena:

 

Kajak tura Karlovac organizirana u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca u potpunosti je besplatna za sudionike, no broj mjesta je ograničen.

 

Lokacija:

 

Sudionici izleta okupljaju se na parkiralištu hotela Korana Srakovčić otkuda vršimo transfer do polazišne točke kajak ture u Mrzlom Polju na rijeci Mrežnici. Izlet završava iskrcavanjem podno spomenutog hotela.

GALERIJA:

Pošalji upit: