Skip to content

Promatranje Ivanjskog krijesa iz kajaka

Besplatno

Broj sudionika je ograničen

3 sata

20:00

lagano

23.06.2024.

INFORMACIJE O TURI

Ivanjski krijes, najstarija karlovačka manifestacija ove godine će po 245. put ugrijati lijevu i desnu obalu rijeke Kupe, a dobro znani rivali Banija i Gaza odmjerit će snage u veličini i ljepoti krijesa. Paljenje krijesa označava početak ljeta ali i početak Zvjezdanog ljeta, manifestacije koja nizom raznovrsnih događaja slavi rođendan našeg grada Karlovca. Ivanjski krijes je od 2023. godine uvršten u nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.
 
Tura započinje na rijeci Kupi 100 metara uzvodno od restorana Kvaka gdje će Vas naši vodiči upoznati s opremom. Nakon sigurnosnih uputa, demonstracije veslanja i upravljanja čamcem, započinjemo laganim veslanjem prema gradu. Oko 21:40 usidrit ćemo se, te promatrati paljenje krijesa i vatrometa. Po završetku vatrometa zadržat ćemo se u kajacima tridesetak minuta nakon čega slijedi iskrcaj na obali Banije. 
 
Za kajak turu koristimo kajake dvosjede, a sudionici će biti raspoređeni u parovima. Za one s manjom djecom postoji mogućnost korištenja kajaka trosjeda uz prethodnu najavu. Svaki sudionik opremljen je veslom i sigurnosnim prslukom za plivanje. 
 
Za sudjelovanje u turi nije potrebno veslačko iskustvo. Od osobne opreme potrebno je ponijeti rezervnu odjeću i obuću, ručnik, sandale ili tenisice za vodu, zaštitu od komaraca.
 
KAMAT Adventure Travel nije odgovoran za gubitak ili oštećenje vaših osobnih stvari. Sudionici izleta dužni su pridržavati se uputa vodiča-skipera kako ne bi u opasnost doveli sebe i suputnike. Skiper ima pravo i obvezu odbiti ukrcavanje na čamac osobama za koje se procijeni da su pod utjecajem alkohola ili narkotika. 
 
Organizator ima pravo otkazati aktivnost u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta. 

 

Raspored:

Nedjelja,  23.06.2024.

20:00 Sastanak na mjestu polaska – 100 metara uzvodno od restorana Kvaka 
 
20:15 Priprema, instrukcije i start izleta
 
21:40 Sidrenje kajaka, promatranje krijesa i vatrometa
 
23:00 Iskrcavanje na obali Banije i završetak ture

Cijena:

Kajak tura je za posjetitelje besplatna zahvaljujući organizatoru manifestacije Ivanjski krijes, Turističkoj zajednici grada Karlovca koja financira ovu aktivnost. Prijave su obavezne, a svoje mjesto možete rezervirati putem e-maila info@kamatadventure.com.
 

Lokacija:

Sudionici izleta okupljaju se na obali rijeke Kupe 100 metara uzvodno od restorana Kvaka. Izlet završava iskrcavanjem na obali Banije podno Lidla.

 

GALERIJA:

Pošalji upit: