Skip to content

Planinarski izlet Golica

35€ po osobi

8-16

5 sati

06:00

srednje teško

7.5.2023.

TRIP INFO

Golica (1835 mnv) se nalazi u Sloveniji sjeverno od mjesta Jesenice na samoj granici s Austrijom. Sam vrh travnata je zaravan s koje se pruža prekrasan pogled na greben Karavanki, Korušku, austrijske Julijske Aple u daljini i središnji dio Julijskih Alpi s Triglavom. Uspon na Golicu najatraktivniji je tijekom svibnja kada cvjetaju narcisi i pretvaraju obronke planine u pravu bajku. Planinarski izlet kreće iz Karlovca gdje se sastajemo u 6:00 sati na autobusnoj stranici kraj zgrade suda. Vozimo se okvirno tri sata s usputnim stajanjem do mjesta Planina pod Golico gdje započinje uspon na Golicu. Prvi dio uspona prolazi širokom stazom koja se postepeno uspinje kroz mješovitu šumu bukve i smreke nakon čega izlazimo na travnati proplanak. Stazom nastavljamo prema Koči na Golici, te strmim travnjakom prema grebenu i samom vrhu. Uspon traje okvirno dva i pol sata, a duljina pauze ovisit će o vremenskim uvjetima. Ukupno svladavamo 850 metara visinske razlike.

Ponuda uključuje vođenu planinarsku turu na Golicu (SI) uz licenciranog vodiča s iskustvom, transfer do startne pozicije i osiguranje od nezgode. Broj vodiča ovisi o veličini grupe.

Za sudjelovanje u planinarskom izletu potrebna je minimalna fizička spremnost, a mogu sudjelovati i djeca od navršenih 6 godina u pratnji odgovorne osobe ukoliko je dijete fizički spremno. Od osobne opreme potrebno je ponijeti udobnu planinarsku odjeću (obući se slojevito), gojzerice, udoban ruksak, kapu ili šešir, kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, sunčane naočale, po potrebi planinarske štapove, hranu i piće za osobne potrebe (obavezno uzeti dovoljnu količinu tekućine, preporučujemo minimalno dvije litre po osobi).

KAMAT Adventure Travel is not responsible for damaging or losing your personal belongings. Each participant is obliged to follow the guide's instructions to avoid endangering themselves and all travel companions. The guide has a right and obligation to refuse participation in the tour to people who are under the influence of alcohol or narcotics. In that sense, a refund will not be available.

According to weather conditions, the organizer has a right to cancel the tour.

Raspored:

06:00 Sastanak na mjestu polaska – autobusna stanica kraj zgrade suda u Karlovcu

10:00 Dolazak na startnu poziciju i start uspona

13:00 Predviđeno vrijeme silaska

16:00 Povratak u Karlovac

*Raspored ovisi o uvjetima na cesti, te o vremenskim uvjetima na planini i podložan je promjenama.

Cijena:

Cijena izleta po osobi iznosi 35€/263,70 HRK prema fiksnom tečaju konverzije 1€=7,53450

Method of payment: cash or bank transfer

Lokacija:

Sudionici izleta okupljaju se na autobusnoj stanici kraj zgrade suda u Karlovcu.   

GALLERY:

Send a booking request: