Polica kolačića

Kako bi web stranica mogla ispravno funkcionirati ona morati spremiti malenu količinu podataka (kolačići) na računalo korisnika. Prema propisima EU, moramo zatražiti suglasnost korisnika prije spremanja kolačića. Koristeći kamatadventure.com, korisnik je pristao koristiti kolačić.
Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web-pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web-stranica.

Kako koristimo kolačiće

Kolačići su male podatkovne datoteke koje omogućuju web-mjestu prikupljanje i pohranjivanje različitih podataka na stolnom računalu, prijenosnom ili mobilnom uređaju. (Primjer: posjet web stranici, datum i vrijeme posjeta…).

Kolačići nam pomažu u pružanju važnih značajki i funkcionalnosti na našim web-mjestima i mobilnim aplikacijama te ih koristimo za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva.

Koristimo kolačiće za slijedeće:

Poboljšavanje načina rada naših web-mjesta i mobilnih aplikacija
Kolačići nam omogućuju poboljšanje načina rada naših web-stranica i mobilnih aplikacija kako bi Vam mogli omogućiti korištenje mnogih korisnih značajki.

Poboljšanje performanse naših web stranica i mobilnih aplikacija
Kolačići nam mogu pomoći da razumijemo kako se koriste naše web stranice i mobilne aplikacije, na primjer, govore nam ako dobijete poruku o pogrešci 404 na našim web stranicama.

Ovi kolačići prikupljaju podatke koji su uglavnom agregirani i anonimni.

Online praćenje i oglašavanje

Možemo koristiti kolačiće kako bi nam pomogli dostaviti online oglase na naše web stranice i druge organizacije web stranica.

Kamat Adventure i treće strane, koje mogu uključivati Google, Facebook i druge reklamne mreže, koriste kolačiće, web beacons i slične tehnologije za prikupljanje informacija o vama tijekom vremena i preko različitih web stranica ili aplikacija kako bi se pomoglo predvidjeti vaše preference i pokazati vam oglašavanje na temelju interesa.

Kako možete optimizirati

Ako ne želite primati oglašavanje na temelju interesa, molimo vas da posjetite Digitalna reklama Alliance izbor potrošača stranica. Ova web stranica dozvoljava vam da optimizirate jedan ili više interesa na temelju oglašavanja mreža. Opt-izlasci je specifičan uređaj i preglednik, stoga, morat ćete postaviti svoje opt-out preference za svaki uređaj i preglednik. Brisanjem kolačića preglednika možete ukloniti preference za isključivanje; Međutim, DAA nudi Proširenja preglednika koji pomažu u očuvanju određenih preferenci koje ste postavili na stranici postavki preglednika. Napominjemo da se opt-izlasci primjenjuju samo na temelju oglašavanja. Vi uvijek možete prihvatiti i druge vrste online oglašavanja.

Da bi nam pomogli dostaviti online oglašavanje koje je važno za vas, također možemo kombinirati podatke koje prikupljamo kroz kolačiće u pregledniku vašeg stolnog računala ili drugih uređaja s drugim podacima koje smo prikupili.

Vaš izbor kada je riječ o kolačićima

Postavke preglednika možete koristiti za prihvaćanje ili odbacivanje novih kolačića i brisanje postojećih kolačića. Možete postaviti i preglednik da vas obavijesti svaki put kada se novi kolačići stavljaju na računalo ili na drugi uređaj. Detaljnije informacije o načinu upravljanja kolačićima možete pronaći na http://www.allaboutcookies.org/ i http://www.youronlinechoices.com/.

Mjesta gdje prikazujemo personalizirane oglase na web-mjestima drugih organizacija, ikona AdChoices obično će se prikazivati. Klikom na ovu ikonu će vam se pružiti specifične smjernice o tome kako kontrolirati vaše online oglašavanje preferencijama. Više informacija je dostupno na http://youradchoices.com/ web stranicama.